DESPRE COSMETICE




Despre Cosmetice


  • Cosmeticele sunt substanţe folosite pentru a îmbunatati aspectul sau mirosul corpului uman.Produsele cosmetice includ creme de îngrijire a pielii, loţiuni, pudre, parfumuri, rujuri, lac de unghii,machiaje ale fetei si ochilor, lentilele de contact colorate, vopseluri de par, spray-uri şi geluri de păr, deodorante, produse pentru copii , uleiuri de baie, saruri de baie si multe alte tipuri de produse.O alta denumire a produselor cosmetice este cuvantul "make-up " care se referă în principal la produsele colorate destinate să modifice aspectul utilizatorului.Mulţi producători incearca sa faca distincţia între produsele cosmetice decorative si produse cosmetice de îngrijire.


  • Cuvantul machiaj (maquillage) vine din limba franceza si se traduce prin „a transforma” in sensul de a schimba infatisarea unei persoane in asa fel incat sa nu poata fi recunoscuta. Din punct de vedere istoric, primele scrieri se pastreaza de la egipteni; de asemenea cele mai vechi ustensile si farduri tot la egipteni s-au pastrat, in mormintele faraonilor. Dar, scrieri si mentionari despre machiaj se pastreaza si de la greci ("cosmetic tekhnē" care inseamna "arta de a imbraca si ornamenta") dar si de la indienii din America de Sud, pana la indepartatele insule din Pacificul de Sud.

  • Oamenii au dorit dintotdeauna sa-si schimbe infatisarea cu ajutorul fardurilor: intai naturale, extrase din plante, apoi sintetizate in laboratoarele de chimie, cosmetice, cand evolutia si-a spus cuvantul si in acest domeniu.

  • Alegerea produselor cosmetice poate deveni o adevarata provocare - pe langa varietatea de nuante, ingrediente si texture, aproape ca nu exista om sa nu fi incercat gama de produse cosmetice decorative mai scumpe sau mai ieftine, dupa buzunarul fiecaruia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu