ARTA SI STIINTA FENG SHUI

Arta si stiinta feng shui


1. Ce stiu despre feng shui?

Feng shui este mai mult o arta; inseamna “vant si apa” ceea ce duce la echilibrul fluxului de energie din viata noastra si mediul inconjurator. Se spune ca ar fi aparut cu aproximativ 3000 de ani i.H.
Este o practica mistica in care se combina stravechea intelepciune cu traditia culturala si care ne ajuta la stabilirea unor linii de orientare pentru diferite situatii din viata.
Regulile feng shui sunt folosite peantru a deosebi o locatie de bun augur  de una care este de rau augur; in caminul unei famili pozitionarea corecta  conform regulilor feng shui creaza relatii armonioase intre sot si sotie, intretine o sanatate buna, atrage belsug  si prosperitate si ajuta la consolidarea unei bune reputatii.
In afaceri, daca respecti regulile feng shui in alegerea si stabilirea sediului firmei ai ocazia sa te dezvolti, sa atragi clienti, sa maresti profitul. Angajatii raman loiali iar aura de buna vointa va genera niste relatii agreabile de munca.
Incalcarea principiilor feng shui va genera boala si nenorocire, accidente si pierderi financiare, bogatia se va risipi si reputatia va fi afectata.
In familie poate duce la nefericire la urmari tragice atata pentru ea cat si pentru bunastarea ei.

2. Cum putem practica Feng Shui?

Feng shui ne indeamna sa traim in armonie cu mediul inconjurator si cu liniile sale de energie, deci practica feng shui se ocupa cu captarea liniilor de energie favorabile si se mai ocupa cu evitarea liniilor de energie nefavorabila.
Expertii feng shui ne avertizeaza ferm sa nu dormim sa nu stam si sa nu locuim in locuri lovite de” sageti otravitoare”.
Energia negative emanata dintr-un varf de “sageata otravitoare” circula in linie dreapta, fiind purtatoare de ghinion si de alte efecte daunatoare.
Nenorocirea provocata de asemenea sageti ia forma bolii,ocaziilor ratate,dispute pe termen legali, certuri ,pierderi finanicare etc.
Feng shui ofera o varietate de solutii pentru combaterea sau evitarea sagetilor otravitoare iar cunoasterea regulilor permite celor care o pun in practica sa,sa recunoasca situatiile de feng shui nefavorabile si apoi sa gaseasca o cale pentru a elimina efectele daunatoare.

3. De ce avem nevoie pentru a practica Feng Shui?

Pentru a pune in aplicare principiile Feng Shui trebuie sa avem:
-credinta;
-atitudine pozitiva;
-dorinta de a aduce mai multa ordine in noi si in jurul nostru;
-cunoasterea prioritatilor;
-pace si armonie interioara;
-constientizarea fortei mentalului nostru;
-folosirea unor instrumente radiestezice ( ansa ,pendul, nuielusa de alun, baghete cristale );
-o busola;
-cunoasterea octogonului bagua.
Totodata tebuie sa tinem cont de trei factori importanti care contribuie la un feng shui favorabil:
-infuenta cereasca de bun augur;
-topografie benefica;
-fapte omenesti armonioase.
Pentru a intelege influenta cereasca este nevoie de studiul astronomiei si astrologiei si al textelor I Ching.
Pentru a deveni expert in topografie este nevoie de studierea feluritelor trasaturi topografice precum:
-dealurile;
-vai;
-cursuri de apa, ca si de intelegerea infuentei lor asupra:
-ploilor;
-inundatiilor;
-mareelor.
Cunoasterea faptelor umane necesita o intelegere a fortelor sociale ,culturale, politice si religioase, a structurii ierarhice a societatii
a locului religiei si a obligatiilor morale pe care le au atat societatea cat si individul.

4. Metode de practica Feng-Shui .

In feng shui se spune ca un loc ideal este cel protejat pe cele 4 laturi.
Latura posterioara(nord)  – este locul reprezentat de broasca testoasa si trebuie sa fie cel mai inalt deoarece se afla in afara campului visual.
In stanga(est) este locul dragonului; este important ca dragonul sa se afle plasat la estul casei privind din pragul casei catre exterior.
Dealurile dragonului verde reprezinta cerinta centrala sau esentiala pentru un feng shui peisagistic bun.
In partea de vest a casei avem tigrul alb, la fel ca dragonul reprezentat de dealuri cu mentiunea ca acestea sunt mai mici decat cele ale dragonului; se spune ca nu se construieste pe locul tigrului deoarece aduce necazuri pt. locuitoriiacelei case.
La sud se afla pasarea Phoenix, o pasare mistica ce reprezinta puterea noastra de viziune de strangere a informatiilor senzoriale; ea exercita functia de echilibru pentru cele 4 animale si trebuie sa fie vizibila la o anumita distanta fara sa inchida latura frontala a locului avand semnficatia unei vietii de huzur si lux.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu