SPRANCENE PERFECTE


Cum sa ai sprancene perfecte


Forma sprancenelor pune in evidenta ochii si influenteaza aspectul final al fetei. Cum fiecarei persoane ii corespunde o forma diferita, este necesar sa inveti sa te pensezi corect si sa incluzi reguli de ingrijire a sprancenelor in ritualul tau de frumusete. Multe femei se tem sa se lase pe mana unei persoane care sa le lucreze sprancenele, deoarece macar o data in viata li s-a intamplat, probabil, sa plece de la salon cu o usoara sau mai grava asimetrie, un arc al sprancenei nu perfect conturat sau cu ele mult mai subtiri decat si-ar fi dorit. 


Pentru a putea avea o forma frumoasa, este important sa respectam anumiti pasi.


Primul pas consta in perierea sprancenelor cu o bagheta/perie speciala, pentru a putea vedea daca ele sunt de aceeasi lungime/grosime/inaltime.


Dupa ce am observat care este forma si starea lor, putem stabili ce forma se potriveste, tinand cont in primul rand de grosimea buzelor, iar in al doilea rand de o masuratoare corecta. Daca aveti buzele groase, va trebui sa va pastrati sprancenele groase, iar daca le aveti subtiri, sprancenele vor fi si ele subtiate in limita bunului simt.


Dupa ce am observat concordanta dintre sprancene si buze, trecem la masuratoare. Aceasta masuratoare ne ajuta sa avem sprancene corect incadrate in fizionomia fetei,masurand in functie de nas,care are rolul de a distanta sprancenele si a delimita lungimea lor si in functie de ochi si gura, care au rolul de a determina punctul cel mai inalt al sprancenelor precum si pozitia acestuia.
   
ETAPELE PENSARII
     
   -Pensarea corecta a sprancenelor

* locul de unde porneste spranceana trebuie masurat de la varful nasului.


* locul unde se termina spranceana,se masoara de la baza nasului sau sfarsitul aripilor nasului,pana la colturile exterioare ale ochilor.


* locul cel mai inalt al sprancenelor,arcuirea lor,se masoara incepand de la colturile buzei superioare pana la marginile de la irisul ochilor,DAR daca nu este posibila aceasta arcuire,respectati doar ceilalti doi pasi pentru a nu va strica sprancenele.


Dupa ce le-am masurat, este important sa recunoastem firul de par: daca este fir gros si “teapan” sau daca este fir moale. In functie de acest lucru putem sti modalitatea de pensare a sprancenelor: periind in sus sprancenele, in cazul in care acestea au firele subtiri, sau lasand firele in sensul lor natural de crestere, in cazul in care sunt groase.
Dupa aceea, pensam ceea ce iese din masuratoare, excesul, iar apoi incepem sa stilizam sprancenele cu grija, fara a le subtia foarte mult.


Urmatorul pas este tunderea sprancenelor. Acest lucru se poate face tot cu ajutorul unei baghete/perie speciala pentru sprancene si cu o forfecuta. Sprancenele vor fi periate in sus, iar firele care ies din forma data, vor fi taiate cu grija, nu foarte mult.


In final, ultimul pas consta in creionarea/umplerea cu fard a sprancenelor, in cazul in care se doreste acest lucru si numai in cazul in care sprancenele nu sunt foarte dese sau foarte negre.


Pentru acest lucru trebuie sa va asigurati ca aveti:


- creion si/sau fard de sprancene


- pensula pentru sprancene


- pudra compacta pentru ten


- fixator pentru sprancene


Primul pas consta in trasarea unui contur cu ajutorul creionului special pentru sprancene, bine ascutit. Acest contur se va trasa, nu de la inceputul sprancenelor, ci lasand putin spatiu asa cum vedeti in prima poza. Veti trasa doua linii, doar unde aveti fire de par, fara a le uni/umple cu creion.


Urmatorul pas consta in umplerea acestui gol din conturul trasat cu creion, cu un fard special pentru sprancene. Acest lucru il putem realize cu ajutorul unei pensule speciale si trebuie sa avem grija sa pastram in continuare locul de la inceputul sprancenelor necolorat.


Dupa aceea, acel spatiu de la inceputul sprancenelor, il vom umple cu un fard mai deschis putin cu un ton, iar apoi le vom amesteca cu grija. De ce facem acest lucru? Pentru a evita sa parem prea false.


In final, cu ajutorul unei pudre de fata, aplicam peste sprancene, pentru a reduce din intensitatea fardului/creionului si pentru a le face sa para mai naturale.
In functie de firul nostru de par: vom fixa sprancenele asa cum am explicat mai sus: daca avem firul de par gros si “teapan” vom fixa sprancenele asa cum sunt ele, fara a le ridica in sus, iar daca firul de par este subtire si maleabil, le vom fixa in sus.
Determina pozitionarea sprancenelor in functie de ochi: priveste bine forma lor, ia in considerare structura osoasa, masoara-ti ochiul de la interior pana la exterior. Daca lungimea aceasta este de 7 centimetri, iar distanta dintre ochi este la fel de mare, inseamna ca te incadrezi in dimensiunile normale.
Distantare: daca ai ochii putin mai apropiati este nevoie sa faci o distantare intre sprancene, pentru a nu crea o impresie de incruntare. Ele trebuie sa inceapa putin mai in exterior decat coltul intern al ochiului. Daca ochii sunt mai departati unul de altul nu este nevoie sa pensezi prea mult in zona nasului, caci niste sprancene usor mai apropiate te vor avantaja.
Cum sa dai forma: sprancenele trebuie sa inceapa in mod normal de la coltul ochiului de langa nas, arcuirea sa creasca usor pana spre jumatate, dupa care sa coboare usor pana spre final. Forma arcuirii depinde in functie de oasele fetei.
Sprancenele rotunjite: vor arata mai feminine si iti vor crea impresia unei fete micute, de papusa. Cele cu o bolta inalta sunt bune pentru persoanele care vor sa mascheze pielea usor lasata a pleoapei superioare, oferind un aspect mai tanar. Cele drepte arata foarte bine in cazul persoanelor cu o fata mai lunga.
Punere in practica: pune putin fond de ten in zona sprancenelor si apoi foloseste un creion pentru a contura exact forma pe care o doresti. Uita-te in oglinda de aproape si apoi departeaza-te putin, la circa un metru, iar dupa ce constati ca ai ales forma perfecta, poti incepe pensarea propriu-zisa, indepartand toate firele care ies din conturul creat de tine.
 
Iată si câteva trucuri:
  • Ţine cont de forma naturală a sprâncenelor
Desigur, orice femeie îţi doreşte să arate bine şi să-şi cucerească partenerul cu fiecare privire. Pentru aceasta, ai nevoie de un look care să-ţi evidenţieze personalitatea. Dacă vei ţine cont de liniile lor naturale vei câştiga din start mai mult efect.  O linie forţată nu va face decât să-ţi ridiculizeze look-ul. Dacă ai sprâncene groase ar fi mai bine să nu încerci să le subţiezi prea tare. Cu cât vor fi mai "plăpânde" cu atât mai greu îţi va fi să le menţii forma.
  • Utilizează pensete de calitate
Întâi de toate trebuie să ai la-ndemână o trusă de calitate pentru înfrumuseţare. Materialele metalice prea maleabile şi subţiri se vor uza mai uşor în timp. Trebuie să mai ai în vedere şi faptul că, pentru un pensat uşor, profesional ai nevoie de o pensetă care să aibă capetele bine calibrate.
  • Pensează-te în faţa unei oglinzi mari
Pentru rezultate optime analizează-ţi liniile sprâncenelor în faţa unei oglinzi mari. Stiliştii recomandă să nu te pensezi niciodata folosindu-te de o oglinda mică, pe care, de obicei, o foloseşti atunci cand vrei să-ţi dai cu pudră sau să te rujezi. Acest lucru nu-ţi permite să aproximezi corect forma şi lungimea sprâncenelor tale (şi rişti să te pensezi asimetric).
  • Graba strică treaba
Când te pensezi extrage, încet-încet,  câte două-trei fire, alternând operaţiunea de la o sprânceană la alta. În acest fel, vei vei obţine sprâncene perfecte. Alege să-ţi pensezi sprâncenele cu răbdare şi niciodată înainte de petrecere. Şi încă ceva! Smulge firele de păr în sensul lor de creştere. Dacă le vei extrage în sensul opus vei risca să le rupi.
  • Foloseşte un creion maro
Dacă nu ai sprâncene prea dese încearcă să le conturezi cu ajutorul unui creion maro pentru machiaj.  Umple golurile folosind câteva tuşe scurte şi pale, urmărind direcţia de creştere a firelor de păr.
  • Nu exagera
Doar pentru ca iti place o anumita forma a sprancenelor nu inseamna ca ti-ar si sta bine cu ea. Nu trebuie sa ai si tu sprancenele la fel ca prietena ta, ci sa respecti linia lor naturala. Este recomandat sa nu iei din lungime, adica sa eviti sa pensezi colturile pentru a avea niste sprancene perfecte.
  • Piele sensibila

Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a scapa de acest aspect neplacut:
In primul rand este indicat sa te pensezi imediat dupa baie/dus. Atunci pielea este curata si moale, porii sunt deschisi, iar smulgerea firelor va fi mai putin neplacuta.
Curata bine pielea din jurul ochilor cu un demachiant si apoi cu o lotiune tonica pentru a degresa zona.
Maseaza pielea din zona sprancenelor cu un cub de gheata pentru a amorti locul cu pricina.
Freaca pielea cu un prosop pentru a ajuta firele scurte sa iasa la suprafata si smulgele pe acestea in directia in care cresc.

Atentie: Dupa ce ai terminat operatiunea de pensare, spala zona cu apa calduta si maseaz-o cu o crema de galbenele . Aceasta are rolul de a calma si cicatriza zona.

  • Tine cont de tendinte
Ca si in make-up sau fashion si la acest capitol e nevoie sa fii in pas cu tendintele. In sezonul acesta se poarta foarte mult sprancenele naturale, putin mai groase. E bine sa se mearga pe linia naturala si sa se evite sprancenele creionate sau vopsite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu