BRATARA MAGICA : Despre Bratara Magica






Aceasta bratara a devenit foarte populara acum cativa ani cand Madonna, proaspata membra Kabbalah, si-a facut aparitia cu o astfel de bratara. Trend-ul a luat amploarea si vedete precum Michael Jackson, Rosie O'Donnell, Ashton Kutcher, Britney Spears, David Beckham, Avril Lavigne, Zac Efron, Vanessa Hudgens sau Lauren Conrad au inceput sa poarte astfel de bratari.


O parte le poarta pentru ca sunt in tendinte, o parte pentru simbolistica lor, iar o alta categorie pentru puterea de a le aduce la viata cele mai arzatoare dorinte.

Bratara din ata rosie isi are originea in Kabbalah, fiind purtata ca un talisman impotriva ghinionului adus de "evil eye" (invidia, gelozia si resentimentele celor din jur).


Culoarea rosie nu este aleasa intamplator, se spune ca rosul simbolizeaza pericolul, iar o bratara in aceasta nuanta ne protejeaza impotriva gandurilor negative care sunt indreptate catre noi si ne aduce noroc.

 

O alta legenda spune ca poti sa iti pui o dorinta atunci cand legi bratara la mana. Bratara nu trebuie scoasa niciodata (dormi cu ea, te speli cu ea), decat in momentul cand aceasta se rupe, moment in care dorinta ta s-a implinit.


Pe o bratara din snur rosu se pot prinde cristale swarovski, banuti din aur, lacat, cheite,  inimioare, placute cu mesaje inscriptionate, figurine precum elefanti, bufnite, pisicute,  ingeri  si chiar, pentru dubla protectie mana Hamsa.


Semnificatii:


  • Mana lui Fatima, Mana lui Hamsa, Mana lui Miriam sau Khamsa sunt cele mai vechi si mai cunoscute amulete din istoria civilizatiilor, fiind purtate de catre femei, indiferent de cultura, religie sau etnie.Acesta amuleta antica protejeaza impotriva deochiului si totodata confera fericire, sanatate, energie pozitiva purtatorului. 
  • Ingerasul si aripile acestuia semnifica pacea , iubirea si conexiunea dintre pamant si cer (intre uman si divin) , fiind simboluri ale transcendentei si eliberarii.
  • Aripile simbolizeaza zborul si intr-o perspectiva mai larga , evadarea din marginirea existentei pamantesti catre libertatea nelimitata a spiritului.
  • In Grecia antica , broasca testoasa a fost o emblema a zeitei Aphrodita , divinitatea iubirii.In culturile occidentale broasca testoasa a fost adesea considerata un simbol al rabdarii si intelepciunii care transcede timpul.
  • Datorita vietii scurte a fluturilor , anticii ii vedeau ca pe niste simboluri ai efemerului.In diverse culturi,  fluturele este un simbol al transformarii , regenerarii si zborului.
  • Pisica semnifica adesea delicatetea si eleganta . Gratia sa specifica facand-o sa iasa din anonimat in randul celorlalte animale,sa nu uitam insa de agilitatea si inteligenta de o caracterizeaza.
  • Pasarea colibri, simbol al iubirii şi al puritatii.Pretectoarea sanatatii. Un motiv pentru care amerindienii au atribuit pasarilor colibri puterea de a transforma plantele in leacuri pentru boli
  • Inima a fost recunoscuta , de mult timp , in numeroase culturi , ca un simbol al iubirii , fericirii, compasiunii si caritatii.
    Lacatul este cel care te ajuta sa nu te abati de la drumul propus,stimuleaza proactivitatea si concentrarea asupra activitatior zilnice
  • Se spune ca o cheie purtata are puterea de deschide portile catre bogatie, sanatate si dragoste. De asemenea , emblema a adevarului “Cheia catre inima mea” este o metafora a unei iubiri exclusive , un simbol cu semnificatii mistice si magice.Pentru grecii antici, cheia era un simbol al cunoasterii si vietii.
  • Amerindienii au considerat bufnita ca un gardian inpotriva daunelor iar reprezentarile ei in diferite forme au fost purtate constant pentru a indeparta spiritele rele. Anticii atenienii au facut din bufnita de asemeni o alegorie a intelepciunii
  • Trifoiul cu patru foi era popular in miturile celtice datorita culorii lui verzi aprinse, aproape ca de smarald si a cresterii lui rapide. Fiecare frunza pe care o are trifoiul cu patru foi reprezinta un tip distinct de noroc (faima, bogatie, dragoste, sanatate).
  • In antichitate monezile erau purtate ca pandantive din convingerea ca ele pot furniza o energie benefica, protejand, in acelasi timp, impotriva influentelor malefice. In traditia chineza, banutii erau folositi pentru a atrage prosperitatea financiara, norocul in viata si in afaceri. In zilele noastre , exista superstitia ca o persoana care gaseste un banut pe strada , este destinata unui succes finanaciar de mari proportii.
  • EVIL EYE "Ochiul norocos" sau "Ochiul raului" este o amuleta ce provine din credinta poporului turc.Are un rol protector impotriva “ochiului rau” sau deochiului: in traducere, o forta negativa sau malefica care, printr-o doza constienta sau inconstienta de invidie sau de resentiment , se poate ascunde chiar si in cele mai binevoitoare complimente sau priviri. Simbolul are rolul de a atrage si a distruge energia negativa directionata catre o persoana.

Puteti achizitiona bratari de la magazinul nostru  din incinta complex Winmarkt la parter  >>Crysadi << 

PRET: 5 Ron

Un comentariu:

  1. Buna ziua. As dori sa cumpar o bratarica cu EVIL EYE "Ochiul norocos" sau "Ochiul raului", o mai aveti? Am vazut ca e 5 ron, transportul prin posta cat costa? Astept raspuns urgent va rog frumos. O zi placuta!!

    RăspundețiȘtergere